Κοινωνική μέριμνα για τους δοκίμους των Σωμάτων Ασφαλείας

Κοινωνική μέριμνα για τους δοκίμους των Σωμάτων Ασφαλείας

Αρ. Πρωτ. 1992/22.07.08

Προς Υπουργούς:
- Απασχόλησης & Κοινωνικής Πρόνοιας
- ΕΣ.Δ.Δ.Α. & Δημόσιας Τάξης


Ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα προκύπτει στις τάξεις των Σωμάτων Ασφαλείας του Υπουργείου ΕΣ.Δ.Δ.Α. και Δημόσιας Τάξης, όσον αφορά την υγειονομική κάλυψη και ασφάλεια των επιτυχόντων στις σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας, πριν ωστόσο τελειώσουν τη φοίτησή τους σε αυτές.

Από συγκεκριμένο περιστατικό αστυφύλακα, ο οποίος βρισκόταν στο 2ο έτος της φοίτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων και ο οποίος έχοντας να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα υγείας κρίθηκε από την Ανωτάτη Υγειονομική Επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ. ακατάλληλος για να παραμείνει και να εργασθεί και αποπέμφθηκε από το Σώμα, προκύπτει το πολύ σημαντικό ζήτημα της κοινωνικής μέριμνας και κάλυψης των δοκίμων.
Κατά συνέπεια, ένα νέο παιδί, το οποίο εργάσθηκε σκληρά τόσο για να επιτύχει την εισαγωγή του στο Σώμα, όσο και για να ολοκληρώσει τη βασική του εκπαίδευση και να προσφέρει στην πατρίδα, βρίσκεται ξαφνικά εκτός Σώματος, μετέωρο και χωρίς επαγγελματικό μέλλον και κάλυψη.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία για την κοινωνική μέριμνα των δοκίμων των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους στις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας;

- Για ποιους λόγους δεν αξιοποιούνται τα άτομα που φοιτούν στις σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση, σε γραφειοκρατικές θέσεις των ίδιων των Σωμάτων, εφόσον αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας πριν την ολοκλήρωση των σπουδών τους και εφόσον για σοβαρούς λόγους υγείας δεν τους επιτρέπεται να συνεχίσουν στο ίδιο επιχειρησιακό αντικείμενο;

 

Απαντήσεις Υπουργείων